Закарпатські важкоатлети взяли золото і срібло на чемпіонаті світу

27-й чемпіонат світу з важкої атлетики серед ветеранів зібрав на помості кіпрського міста Лімасол 300 силачів із 35-ти країн усіх континентів. Серед них були й двоє наших краян: майстри спорту Василь Перебзяк із Ужгорода та Михайло Гал із Виноградова, котрі зробили вагомий внесок у командну перемогу чоловічої збірної України.

Першим із закарпатців на поміст вийшов Василь Перебзяк, який змагався у ваговій категорії до 69 кг (четверта вікова група). У ривку він підняв 85 і 90 кг, а в поштовху – 110 і 117 кг і з сумою двоборства 207 кг вперше став чемпіоном світу, випередивши найближчого переслідувача на 12 кг. Михайло Гал виступав у категорії до 105 кг (друга вікова група), де його головним суперником був 4-разовий чемпіон світу Василь Мартинюк зі Львова. У ривку наш спортсмен підняв 135 і 140 кг, а штовхнувши в першому підході 175 кг, що забезпечило йому загальне «срібло», одразу замахнувся на світовий рекорд – 181 кг. Ця вага, як і наступні 182 кг, була вже у нього над головою, але через не заліковану травму плеча спортсмен не зміг зафіксувати її. У сумі Михайло набрав 315 кг, що дорівнює нормативу майстра спорту України, і став віце-чемпіоном світу, випередивши бронзового призера на 35 кг.

Нагадаємо, що нещодавно Василь і Михайло стали чемпіонами Європейських ігор ветеранів, а наступного року вони планують знову позмагатися за «золото» світового форуму майстрів важкої атлетики, який пройде у Львові.

Андрій Федорішко, майстер спорту

mukachevo.net