На Іршавщині обговорювали захист прав дитини

У четвер, 24 листопада, під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Мирослави Кула відбулось чергове засідання комісії Іршавської райдержадміністрації з питань захисту прав дитини.

Серед питань порядку денного, найбільш актуальними стали проблеми щодо позбавлення батьківських прав. Адже не можна залишати осторонь розгляду ситуації, при яких, скажімо громадянка Або ж коли громадянин Р. будучи розлученим з громадянкою Ч., з якою проживає їх спільна дитина, та перебуваючи в другому шлюбі, не цікавиться долею своєї дитини від першого шлюбу, не утримуючи її, та не бажаючи відкрити їй шлях до освіти, розширення світогляду, оскільки не надає мамі дозвіл на вивіз дитини за кордон, де офіційно працює мама дитини, яка виховує її та доглядає. І, звичайно ж неприпустимо, коли громадянин Н., протягом двох останніх років, будучи розлученим з громадянкою Р., від шлюбу з якою має дитину, яка проживає разом з матір’ю, має велику заборгованість по виплаті аліментів та не цікавиться становищем своєї дитини.

Також на засідання комісії було винесено ряд питань стосовно надання дозволу на здійснення правочинів в інтересах дітей, а також затвердження індивідуальних планів дітей, які перебувають на обліку служби.

По всім питанням, які розглядали на комісії, прийнято зважені та компетентні рішення.

mukachevo.net