СБУ “нарощує м’язи” для контролю коментарів та блогів в Інтернеті

Президент Віктор Янукович вніс на розгляд парламенту законопроект про зміни до деяких законів щодо структури та порядку обліку кадрів СБУ.

Законопроект вже викликав суперечливі відгуки, пише “Сегодня”.

“Хто б пояснив, що таке контррозвідувальна захист у сфері інформбезпеки? Схоже на грубе, безцеремонне втручання в медійний простір, замах на свободу слова, прагнення взяти під ковпак кожну редакцію”, – дивується відомий правозахисник Едуард Багіров.

Джерело в СБУ повідомило, що мова йде не про новий підрозділ, а про переформатування вже ісмнуючого,

«Про новий підрозділі мова не йде. У структурі спецслужби давно вже є таке. Зараз змінюється його формат і збільшується чисельність. Кіберзлочинність зростає. І ми нарощуємо м’язи”, – повідомило джерело.

Діяльність умовно нового підрозділу торкнеться в першу чергу інтернет-простору – будуть ретельніше фільтрувати коментарі на сайтах, записи в соцмережах і блогах. Цією роботою СБУ вже займається.

Нагадаємо, у Макіївці Донецької області порушено кримінальну справу проти студента, який виклав в соціальній мережі фото себе в голому вигляді. Сторінку студента-залізничника знайшли макіївські міліціонери, проводячи моніторинг соціальних мереж.

Раніше двох британців за заклики до погромів у Facebook засудили до 4 років ув’язнення (кожного).

tsn.ua