Сучасну техніку – закарпатським лісгоспам

У планах Держлісагентства уже в цьому році побудувати 450 км лісових доріг. Удвічі більше таких доріг лісівники обіцяють побудувати і в наступному році. Це один із пріоритетів розвитку галузі на найближчу перспективу.

Значення подібних доріг переоцінити складно. Окрім того, що розвинена інфраструктура сприяє підвищенню економічних показників галузі за рахунок вільного доступу до стиглої деревини, лісові дороги мають ще й протипожежне призначення. У випадку лісової пожежі фахівці безперешкодно зможуть дістатися джерела займання, що значно підвищить шанси його ліквідувати. Окрім цього, лісові дороги мають ще й важливий соціальний фактор. Вони з’єднують віддалені населені пункти.

За словами Голови Держлісагентства Віктора Сівця для будівництва високоякісних лісових доріг необхідне відповідне сучасне обладнання. Саме тому, лісогосподарські підприємства Держлісагентства поступово поновлюють дорожньо-будівельну техніку. «Цього року вперше на модернізацію технічного устаткування кошти у сумі 60 млн. грн. виділила держава. За результатами тендерних процедур, Держлісагентство закупить 33 одиниці дорожньо-будівельної техніки. Лісогосподарські підприємства поповняться гусеничними екскаваторами JCB JS 220 з розміром ковша 1 кбм і додатковим планувальним ковшом, а також бульдозерами гусеничними Caterpillar D6N XL» – повідомив Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

«Придбану техніку отримають лісгоспи Рівненського, Житомирського, Закарпатського, Черкаського, Чернігівського, Сумського, Волинського й Київського обласних управлінь лісового та мисливського господарства. Адже, саме ці області цього року є рекордсменами з будівництва та розвитку лісової інфраструктури» – підсумував Віктор Сівець.

Прес-служба Держлісагентства

goloskarpat.info