Закарпаття: Іршавського злодія видали відбитки взуття

Недавній  недільний ранок  в  Іршавському райвідділі  розпочався  з телефонного дзвінка. Житель  села Ільниця  повідомив, що хтось проникнув  у його  новобудову  і викрав  електроінструменти. За попередніми підрахунками власника, сума  краденого сягала близько 4000 гривень. 

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Злочин, як годиться, задокументували. А головне – правоохоронці виявили  сліди від взуття. Саме завдяки їм і розраховували  «вирахувати»  злодія.   Оскільки розмір  взуття був невеликий і явно належав особі чоловічої статі, стражі порядку  припустили, що  злочин міг скоїти  хлопець, не виключено, що підліток.

Здійснивши відповідні оперативно-розшукові заходи іршавські  міліціонери оперуповноважені сектору карного розшуку старші лейтенанти міліції Степан Вовканич і Михайло Сухан та їхній колега  лейтенант міліції Олександр Трикур  (на фото) невдовзі  вийшли на 16-річного місцевого  жителя. Якщо спочатку  у стражів порядку ще були певні сумніви щодо  причетності цього юнака до скоєння злочину, то після того, як побачили його спортивне взуття, відразу запросили  підлітка на розмову. 

Слід,   виявлений  на новобудові, де сталася крадіжка,  і відбиток взуття хлопця  виявилися ідентичними. Тож спритнику не залишалося нічого іншого, як зізнатися.  Хлопець розповів, що поцуплені інструменти приніс додому, але частину з них продав одному з односільчан, іншу частину збув жителю сусіднього села.

Можна собі уявити, яким було здивування тих людей, котрі придбали крадені інструменти, коли до них наступного дня навідалися працівники міліції.  Довелося чужі речі повертати.  Отож правоохоронці ще раз наголошують: купуючи задешево дорогі речі, варто замислитися, чи вони, бува, не крадені.  Тому в подібних випадках потрібно цікавитися походженням товару, аби потім не пошкодувати.

До речі, іршавські оперативники з’ясували, що крадіжка з Ільницької новобудови – не єдиний «подвиг» неповнолітнього злодія.  Виявляється, він також  обікрав один з місцевих магазинів, де поцупив гроші і картки поповнення мобільних телефонів.

За цими фактами  порушили  кримінальні справи за ст. 185 КК України («Крадіжка»). Тепер 16-річному  хлопцеві  доведеться відповідати за скоєні злочини. Прикро, що підліток, який  виховувався у неповній сім’ї (його мати померла, а батько належної уваги сину не приділяв), вибрав саме такий  злочинний життєвий  шлях.

Віта ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС