Мораторій на перевірки малого бізнесу продовжать

Глава ДПСУ закликав представників підприємницького співтовариства до добросовісного виконання податкових зобов’язань
Державна податкова служба продовжить мораторій на фактичні перевірки малого і середнього бізнесу. Про це під час всеукраїнської конференції Асоціації платників податків заявив голова ДПС Олександр Клименко.

“Як показує вивчення громадської думки, бізнес побоюється, що ми миттєво відреагуємо на прийняття закону “про спрощену систему оподаткування” відновленням перевірок. Я хочу нагадати, що Президент доручив нам, навпаки, створювати сприятливі умови. Ми і самі розуміємо, що необхідний адаптаційний період. Що потрібен час на вивчення нового закону і вибір оптимальної моделі оподаткування. Я беру на себе відповідальність дати вам цей час “, – підкреслив Клименко, якого цитує прес-служба податкової.

Разом з тим керівник податкового відомства закликав представників підприємницького співтовариства до добросовісного виконання податкових зобов’язань і добровільної відмови від схем мінімізації. “Відповідальність повинна бути взаємною. Якщо ми хочемо створити цивілізовану модель відносин, виробити етикет нашого діалогу на майбутнє, то всі сторони повинні докладати зусилля. Не давайте приводів підозрювати вас в порушеннях і перевіряти”, – зазначив Клименко.

За інформацією Ради підприємців при ЗОДА

karpatnews.in.ua