Закарпаття: Архієпископ Феодор взяв участь в освяченні Хустського собору

Серед гостей також були Представник Первоієрарха РПЦЗ у Канах, настоятель Свято-Архангело-Михайлівського храму м. Кани (Франція) прот. Михаїл Бойков та секретар Будапештської та Венгерської Єпархії ієрей Кирил Татарко.

Розділити радість та взяти участь у загально-церковній молитві до кафедрального собору Хуста приїхали постійний член Священного Синоду Української Православної Церкви, Голова Церковного Суду УПЦ Високопреосвященнійший Онуфрій, митрополит Чернівецький і Буковинський, митрополит Миколаївський і Вознесенський Питирим, архієпископ Хустський і Виноградівський Марк,  архієпископ Львівський і Галицький Августин, архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн, архієпископ Бориспільський Антоній, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, єпископ Хотинський Мелетій, єпископ Мефодій.

 

 

 

 

 

 

Свято розпочалося у п’ятницю Всенічним богослужінням, за яким разом із правлячим архієреєм Високопреосвященнійшим Марком, архієпископом Хустським і Виноградівським молилися єпископ Мефодій (Петровці) та клірики Хустської Єпархії. Вранці, 26 листопада о 10 годині розпочалося освячення головного (центрального) престолу Свято-Кирило-Мефодіївського Собору м. Хуст. Радісні обличчя присутніх додавали до свята величі та натхнення.

Освячення та Божественна Літургія були відслужені ніби на одному диханні. Відчуття завершення чергового етапу у житті Хустської Єпархії та початку нового надихало кожного присутнього на подяку Богу за Його милість та любов до Своїх вірних чад. Радували всіх своїм співом присутніх у храмі дитячий хор та хор кафедрального собору, повідомляє сайт orthodoxkhust.pravsvit.org

 

 

 

 

 

 

У кінці богослужіння всіх присутніх привітав владика Онуфрій та правлячий архієрей Хустської Єпархіїї.  Владика Марк не ховав свого відчуття радості та вдячності Богу за допомогу у завершенні будівництва собору. Дякуючи Преосвященним владикам за їхню молитву та пряму участь у освяченні, архієпископ Хустський і Виноградівський Марк нагородив всіх присутніх архіпастирів Золотою Медаллю преподобого Алексія Карпаторуського.