Навпроти Кабміну сталася сутичка між беркутівцями та учасниками мітингу

  У Маріїнському парку Києва, навпроти будівлі Кабінету міністрів України, відбувається сутичка між правоохоронцями і активістами громадської організації воїнів-інтернаціоналістів Ніхто крім нас.

Сьогодні, 29 листопада, вранці представники організації намагалися поставити намет, однак це місце було відразу ж оточено співробітниками спецпідрозділу Беркут, які перешкодили даним діям.

Наразі до місця сутички продовжують підходити правоохоронці. Вони взяли в кільце місце, де активісти намагалися встановити намет. Одного з учасників акції намагалися затримати, але йому вдалося вирватися. Ще одному пікетнику стало зле, і соратники посадили його на лавочку в парку.

Ситуація залишається напруженою, тривають перепалки. У парку також стоять кілька міліцейських мікроавтобусів із затемненими шибками.

Неподалік у Маріїнському парку, біля будівлі Верховної Ради, перебувають ще кілька десятків прихильників ВО Батьківщина. Крім того, близько 150 осіб перебувають біля центрального підходу до будівлі парламенту на вул. Грушевського, у них переважають прапори громадської організації “Ніхто крім нас”.

Співробітники Беркута продовжують тримати в оточенні місце інциденту. Вони вилучили в учасників акції протесту кілька наметів, які ті так і не встигли встановити.

До будівлі уряду продовжують підходити нові групи пікетників. Зараз їх зібралося вже близько 300-400 осіб.

Нагадаємо, напередодні перед будівлею Кабміну встановили паркан.

Учора в Донецьку чорнобильці, які мітингували біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду, на знак протесту спалили на багатті синю куртку із символікою Партії регіонів і написом Янукович – наш президент.

27 листопада в Донецьку у результаті розгрому наметового містечка чорнобильців-пікетників помер гірник-інвалід з Донецької області Геннадій Конопльов.

korrespondent.net