У США померла донька Сталіна

Єдина донька радянського диктатора Йосипа Сталіна Світлана Аллілуєва, яка понад 40 років носила прізвище Пітерс, померла в американському штаті Вісконсин. Про це повідомила місцева влада, повідомляє Reuters.

“Світлана померла 22 листопада у віці 85 років від раку товстої кишки”, – повідомив аторней графства Річленд штату Вісконсин Бенджамін Саутвік.

Світлана Аллілуєва народилася у родині Йосипа Сталіна та Надії Аллілуєвої 28 лютого 1926 року. У 1967 році вона емігрувала із СРСР, відмовившись повертатися на батьківщину під час поїздки в Індію. У 1970 році у США вона вийшла заміж за архітектора Уїльяма Пітерса, учня знаменитого Френка Ллойда Райта, і взяла його прізвище. У них народилася донька Ольга, пізніше пара розлучилася.

Світлана написала кілька книжок спогадів, включаючи “Двадцять листів до друга”, які принесли їй загалом близько $1,7 мільйона.

В інтерв’ю газеті Independent у 1990 році вона, однак, сказала, що не бачила грошей від продажу її мемуарів і жила з донькою в орендованому будинку. Від перших двох шлюбів, що закінчилися розлученнями, в СРСР у Аллілуєвої залишилося двоє дітей.

reuters.com