Закарпаття: У Середнянських підвалах відбулося спецпогашення поштової марки “Виноробство в Україні”

В останній день листопада, у винних підвалах села Середнє відбулося спецпогашення поштової марки і конверта “Виноробство в Україні”. Її виготовили на замовлення Укрпошти. До слова подібну сьогодні ж погасили у Коблево.

Марку виготовили на базі двох знаних виноробних підприємств краю “Леанки” та “Чизай”. На марці зображено символ виноробства лозу, келих вина та надпис фірмового леанківського напою “Трамінер” — елітне вино, виготовлене з однойменного винограду європейського сорту.

Спецпогашення провели голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, директор Закарпатськаої дирекції “Укрпошти” Микола Ростов та директор агрофірми “Леанка” Василь Боднар.

Виступаючи на урочистостях, голова Закарпатської ОДА зазначив, що наш край завжди славився виноробством. Із Середнянських підвалів його ще з XVI століття доставляли у королівські палаци Європи. “Нинішній захід сприятиме популяризації виноробства та Закарпаття загалом як туристичного краю”, — переконаний О.Ледида.

Відтак гості мали можливість продегустувати вина, які виготовляють у “Леанці”, зокрема й славнозвісну “Троянду Закарпаття” 2003 року.

Наступне спецпогашення планується 2014 року з нагоди 75-річчя Карпатської України, а 2013 року Закарпатська пошта планує організувати у краї всеукраїнську філателістичну виставку. О.Ледида вже пообіцяв сприяння влади у проведенні цього заходу, повідомляє сайт chas-z.com.ua