Закарпатські гандболістки вірять у свою перемогу

Капітан команди ГК «Карпати» Наталія Туркало та гравець цього ж гандбольного клубу Наталія Семаль розповіли про свій єврокубковий досвід у Данії, участь ужгородок у збірній України та підготовку до протистояння з київським «Спартаком» у рамках чемпіонату України.

З приводу поїздки до Данії Наталія Семаль відзначила: «Рівень організації Єврокубка був дуже високий (до речі, дівчатам навіть на екскурсії часу не залишилося, настільки щільним виявився графік). А щодо результатів… Негативний досвід – це теж досвід. Ми провели 2 матчі з сильними командами, і це вже само по собі добре. Загалом установка у нас робилася на те, щоб боротися, зіграти в захисті, але в першій грі це не дуже спрацювало, тому в другій поміняли тактику, вийшло краще». Наталія Семаль у свою чергу додала, що з суперницями з «Хольстебро» , з ким вони грали, довелося важко, бо вони діяли командною грою – швидко, технічно, тактично. А загалом спортсменки зізналися, що виділили для себе моменти, над якими зараз працюють.

Що стосується кубка Турчина, то в ньому брали участь 4 команди: національна збірна України, наша молодіжна збірна (дівчата до 20 років), а також збірні Білорусі та Туреччини. В команді національної збірної грали «карпатівки» Наталія Петровська (на жаль, у першій же грі вона травмувалася), Інна Малюченко та Наталія Туркало, а в «молодіжці» – Ольга Передрій. Першого дня українська збірна провела матч з молодіжною збірною (і виграла), другого – з турчанками (внічию). «Тепер уже можна пожартувати, що ми вимотували суперника, щоб третього дня наша молодіжна збірна могла виграти. Але якщо серйозно, то з турчанками нам психологічно важко було грати, бо ніяк не вдавалося забити м’яча. По ходу зустрічі ми програвали 9 м’ячів, але потім зібралися й довели до нічийного результату», – каже Наталія Туркало.

В останній день змагань наші дівчата грали зі збірною Білорусі. За словами Наталії Туркало, це команда високого рівня. Грати з ними було складно в тому плані, що дівчата там крупні, фізично сильні. «І тим не менше з самого початку ми взяли ініціативу в свої руки, а в підсумку виграли», – каже Наталя. Вона особисто вважає, що своє завдання в збірній виконала, а Оля Передрій в першій грі навіть стала кращим ігроком.

Журналісти поцікавилися, чи є кадровий відтік гандболісток за кордон і чому. «Є можливість заробити, ось дівчата й перебираються за кордон, – вважає Н. Туркало. – І рівень чемпіонатів там вищий. Їдуть в Іспанію, Францію, але найчастіше – у Росію». «В Росії і лікарський контроль вищий, ніж у нас, – додає Наталія Семаль. – На вітаміни, релаксацію, реабілітацію після травм там більше коштів виділяють. Як і на екіпіровку. А це все дуже важливо для спортсменів».

Тепер попереду в «карпатівок» зустріч із київським «Спартаком» у рамках чемпіонату України. На жаль, через відсутність гравців, які виступали за збірну, для повноцінної підготовки залишилося мало часу – фактично, тиждень. «Команда тренувалася у неповному складі, всього 8-9 чоловік. За короткий час взаємозв’язок між гравцями втрачається, тож за кілька днів маємо згадати всі наші комбінації, відпрацювати гру в захисті. Але, на жаль, на зустрічі зі «Спартаком» будуть відсутні двоє гравців – травмовані Наталія Петровська та Марина Лебедєва», – констатує Н. Семаль. Попри це, наша гандбольна команда настроєна оптимістично і вважає, що має шанси на перемогу.

goloskarpat.info