У закарпатських школах проводять профорієнтаційні уроки

Мета їх проведення — ознайомлення дітей із різноманітним світом професій, виявлення початкових професійних інтересів школярів та формування позитивного світогляду щодо важливості усіх професій, особливо робітничих.
Скільки  професій  на  світі  існує?

Хто  возить,  хто  вчить,  хто  літає, хто  будує…

Професія  кожного  варта  пошани. 

 От  скоро  я   виросту.  Ким  же  я  стану? 

Такими віршованими рядочками розпочала профорієнтаційний урок у спеціалізованій Міжгірській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. ім. А. Волошина з учнями третіх та четвертих класів психолог школи Світлана Баран. Метою його проведення було ознайомлення дітей із різноманітним світом професій,  виявлення початкових професійних інтересів школярів та формування позитивного світогляду щодо важливості усіх професій, особливо робітничих.     

Діти розповіли про професії своїх батьків, тобто професії, які користуються попитом на ринку праці, взяли участь у дидактичній грі «Угадай професію» за ознаками  предметів праці, які їй притаманні, виконали вправу «Яка професія мені цікава?» та з допомогою фломастерів та олівців спробували намалювати професію своєї мрії. Найспритніші з них розповіли про професії, які думають опанувати в майбутньому.

Кращі малюнки «Професія моєї мрії» відзначені подарунками центру зайнятості, а найкращі з них візьмуть участь у районному конкурсі малюнку, підсумки якого будуть підбиті в грудні.

Фахівці Міжгірського районного центру зайнятості сподіваються, що такі профорієнтаційні заходи для молодших школярів мають важливе значення у процесі формування їх професійних інтересів, сприяють підвищенню інформованості про світ професій, і на цій основі – усвідомленню власних уподобань.

 Іван Баран, начальник відділу активної підтримки безробітних Міжгірського районного центру зайнятості