“Закарпатгаз” тимчасово залишився без голови

Як стало відомо, керівника ПАТ “Закарпатгаз” Юрія Рибачка звільнено із займаної посади. Офіційна причина – численні порушення в роботі товариства, виявлені нещодавно спеціальною комісією НАК “Нафтогаз України” під час перевірки.

 Насправді ж – це реакція на дії керівниццтва “Закарпатгазу” під час вибуху газу в Ужгороді – на перехресті вулиць Анкудінова та Руської, що мав місце наприкінці серпня цього року.

Ініціатором звільнення Юрія Рибачка із займаної посади була облдержадміністрація. Ще 14 вересня обласна комісія з надзвичайних ситуацій висловила недовіру керівнику “Закарпатгазу”. Тоді ж було надіслано звернення до керівництва НАК «Нафтогаз України» щодо невідповідності голови правління «Закарпатгазу» Юрія Рибачка займаній посаді.
 
Нагадаємо, в середині вересня начальник управління Держгірпромнагляду в Закарпатській області Михайло Саварин відзначив, що аварію можна було локалізувати на значно вужчому відрізку газопроводу – відключити від газопостачання частину міста, а не 170 тисяч жителів Ужгорода та Ужгородського району. Саме в цьому, на думку членів комісії, і полягала головна провина газового господарства. Також фахівці акцентували увагу на вкрай занедбанеому стані газових мереж в обласному центрі.
Крім того, чимало нарікань на роботу ПАТ “ЗАкарпатгаз” лунало під час підготовки до нового опалювального сезону від представників обласної та ужгородської міської влад.
 
Очікується, що представлення нового керівника “Закарпатгазу” відбудеться найближчим часом. Подейкують, що ним стане людина із Житомира.

mukachevo.net