“Коляднику” Зваричу підшукали напарника на Закарпатті

У Закарпатській області затриманий суддя, який вимагав та отримував хабарі за прийняття судових рішень.
Як повідомляє прес-центр СБ України, співробітники Служби спільно з працівниками Генпрокуратури викрили та задокументували факт протиправної діяльності судді Тячівського районного суду.

Служитель Феміди систематично вимагав та одержував хабарі від місцевих мешканців за прийняття судових рішень на їхню користь.

30 листопада у приміщенні райсуду правоохоронці задокументували факт одержання суддею другої частини хабара у розмірі 1100 доларів США.

Встановлено, що суддя вимагав 1,5 тисячі доларів США від місцевого мешканця за виправдання його сина у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.121(умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Під час огляду його власних речей було знайдено 8 тисяч доларів США та 1,4 тисячі євро. У ході обшуку приватного помешкання вилучено 31 тисячу доларів США та майже 22 тисячі євро.

За матеріалами СБУ Генеральною прокуратурою України стосовно судді порушено кримінальну справу за фактом хабарництва (ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України). Триває слідство.

Нагадаємо, 20 вересня Оболонський суд Києва засудив екс-суддю Ігора Зварича до десяти років позбавлення волі та конфіскації всього майна.

tsn.ua