У судді-хабарника з подвійним громадянством під час обшуку вилучили 31 тисячу доларів США

Під час огляду власних речей судді Тячівського районного суду Закарпатської області правоохоронці знайшли 8 тисяч доларів США та 1,4 тисячі євро. Під час обшуку приватного помешкання міліція вилучила 31 тисячу доларів США та майже 22 тисячі євро.

Нагадаємо, що суддю із подвійним громадянством затримали за хабар у розмірі 1,5 тисяч доларів та ухвалення виправдувального вироку. Генеральна прокуратура України поінформувала, що під час обшуку встановили, що суддя має подвійне громадянство, а точніше він громадянин Угорщини.

Співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками Генеральної прокуратури України викрили та задокументували факт протиправної діяльності судді Тячівського районного суду Закарпатської області, який систематично вимагав та одержував хабарі від місцевих мешканців за прийняття судових рішень на їхню користь.

У середу, 30 листопада, у приміщенні райсуду правоохоронці задокументували факт одержання суддею другої частини хабара у розмірі 1100 доларів США. Вони встановили, що суддя вимагав 1,5 тисячі доларів США від місцевого мешканця за виправдання його сина у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.121(умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

За матеріалами СБУ Генеральною прокуратурою України проти судді порушили кримінальну справу за фактом хабарництва (ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України).

Прес-центр СБУ