Марки серії «Виноробство в Україні», на яких зображено закарпатські традиції виробництва сонячного напою, з’являться у поштових відділеннях України

У селищі Середнє на Ужгородщині відбулось спецпогашення поштової марки «Виноробство в Україні». Печатку на новеньких конвертах поставив особисто керівник краю Олександр Ледида.
Художня марка серії «Виноробство в Україні» входить в поштовий обіг вже з початку грудня. Як розповів директор Закарпатської філії «Укрпошти» Микола Ростов, у таких художніх марках висвітлюються визначні події та особистості України. Варіанти майбутніх поштових знаків надають філателісти, а після розгляду художньою радою «Укрпошти» найкращі затверджуються:

– Марку виготовили, використовуючи зображення та символи двох відомих виноробних підприємств Закарпаття – берегівського «Чизай» та середнянської «Леанки». На марці зображено виноградну лозу, келих вина та викарбувано назву відомого леанківського вина «Трамінер». Впевнений, ця марка започаткує гарну традицію – зображувати на поштових знаках закарпатські виноробні звичаї, – розповів директор Закарпатської філії «Укрпошти» Микола Ростов.

– Дуже символічно, що таку марку ми погашаємо саме на Закарпатті. Наш край здавна славиться виноробними традиціями, тож цілком заслужено винороби Середнього отримали честь бути зображеними на такому поштовому знаку, – зазначив очільник області Олександр Ледида.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відтак, керівник краю разом директором Закарпатської філії «Укрпошти» Миколою Ростовим та директором «Леанки» Василем Боднаром поставили перші штампи на конвертах. Представники «Укрпошти» подарували гостям марковані конверти та святкові марки.

Відтепер марки серії «Виноробство в Україні», на яких зображено саме закарпатські традиції виробництва сонячного напою, з’являться у поштових відділеннях всієї країни. Тираж марки – 197 тис. примірників, повідомили zakarpatpost.net  у прес-центрі ОДА.

zakarpatpost.net