Виплати на дітей збільшаться з наступного року

При народженні третьої дитини сім’я отримуватиме 115 тисяч гривень.
Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що з наступного року допомога при народженні першої дитини збільшиться на 3 тис. грн, на другу – на 5,5 тис. грн, на третю – на 11 тис. грн.

За словами очільника уряду, Кабмін нещодавно додатково виділив 1 млрд грн на виплати при народженні дитини. Азаров також наголосив, що на сьогоднішній день затримок з такими виплатами немає, пише ЛІГАБізнесІнформ.

“З 1 грудня ми збільшили розмір допомоги на першу дитину в порівнянні з квітнем поточного року, на 8 тисяч гривень, на другу – на 5 тисяч гривень, на третю і кожну наступну дитину – 30 тисяч гривень. А одноразова виплата зросла на 1300 гривень і становить сьогодні 8700 гривень”, – зазначив він.

Наразі державна допомога при народженні дитини складає 26 100 грн, другої – 52 200, третьої та наступних – 104 400 грн.

Нагадаємо, ще зовсім недавно у Верховній Раді був зареєстрований законопроект Кабміну, який мав змінити порядок нарахування виплат при народженні дитини.

Мета урядовців – відсіяти від отримувачів соціальної допомоги заможних громадян. У Мінсоцполітики запевняють, що в Україні є лише 20% людей, які насправді потребують державної допомоги.

tsn.ua