Горбачов зажадав анулювати результати виборів у Росії

Колишній президент СРСР Михайло Горбачов фактично підтримав російську опозицію, заявивши, що влада має анулювати результати виборів до Держдуми і провести нові.
“Керівництво країни має визнати, що мали місце численні фальсифікації і підтасовки, і оголошені результати не відображають волю виборців… Тому я вважаю, чинна влада має ухвалити лише одне рішення: анулювати результати виборів і провести нові”, – заявив Горбачов.

На його думку, “ігнорування громадської думки дискредитує владу і дестабілізує ситуацію”.

Заява найпопулярнішого на Заході російського політика з’явилася на тлі масових протестів у Росії, що розпочалися несподівано для влади. Опозиція заявила про численні фальсифікації на парламентських виборах, які пройшли 4 грудня, і закликала росіян виходити на вулиці.

Нагадаємо, за попередніми даними підрахунку голосів, партія Володимира Путіна “Єдина Росія” набрала 49,39% і втратила таким чином конституційну більшість в Думі.

При цьому навіть ці відсотки опозиція вважає значно збільшеними. Серед типових порушень було зафіксовано масове вкидання бюлетенів, “каруселі”, голосування “мертвих душ”, не перевірені списки виборців, перешкоджання роботі спостерігачів та інші.

tsn.ua