Квитки на потяги можуть знову подорожчати

Робота у збиток примусила “Укрзалізницю” звернутись до уряду з проханням підвищити вартість квитків на пасажирські перевезення.
За поточний рік перевізник доїздився до “мінусу” у 6,1 млрд грн, повідомив гендиректор компанії Володимир Козак, додавши, що сама держава заборгувала “Укрзалізниці” за перевезення пільговиків 370 мільйонів гривень.

“Збитки Держадміністрації за рахунок здійснення пасажирських перевезень міжнародного напрямку далекого прямування складе 5,2 мільярда гривень, приміського – 400 мільйонів гривень”, – зазначив Козак.

Варто відзначити, що попри збиткову роботу, “Укрзалізниця” дозволяє собі проводити досить сумнівні і коштовні держзакупівлі.

Так, нещодавно служба матеріально-технічного постачання “Львівської залізниці” придбала 200 смітників ціною понад 5 тисяч гривень кожен. При цьому, середня ринкова ціна вуличних урн коливається від 600 до 1000 гривень.

У серпні “Укрзалізниця” після набуття розголосу у ЗМІ розірвала тендерну угоду на придбання позолочених мобільних телефонів.

Пізніше “Укрзалізниця” скасувала через “непереборну силу” тендер із закупівлі золотих та срібних нагрудних значків на суму 279 тисяч гривень.

У вересні державний монополіст через тендер закупив за бюджетні кошти 40 статуеток загальною вартістю 800 тисяч гривень.

tsn.ua