На заводі «Єврокар» відкрили надсучасний зварювальний та лакофарбувальний цех

7 грудня на заводі «Єврокар» було відкрито лако-фарбувальний цех. Це ще один етап у реалізації проекту загальною вартістю 250 млн дол. США. З часу заснування у 2001 році підприємство навіть у часи кризи продовжувало розширення виробничих потужностей. Так, напередодні, у листопаді, було здійснено запуск цеху із зварювального виробництва, зробленого за найвищими стандартами Західної Європи, що дало можливість виготовляти на Закарпатті кузови автомобілів.

Генеральний директор ПрАТ «Єврокар» Олексій Ягічев підкреслив: «Запуск зварювального та лако-фарбувального виробництв дозволить заводу «Єврокар» вийти на повномасштабне промислове збирання автомобілів відповідно до європейських стандартів Volkswagen Group. Потенційна потужність цехів дозволяє виробляти до 100 тисяч автомобілів за рік, що виводить підприємство у безперечні лідери галузі».

Заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Приходько зазначив, що подія, про яку йдеться — знакова для промисловості Закарпаття. «Хто міг ще кілька років тому подумати, що матимемо в області справжній автомобільний завод із найкращим у світі устаткуванням? — каже В. Приходько. — А вже сьогодні тут успішно використовуються вкладені інвестиції, що свідчить про успішний розвиток навіть за кризових умов».

Що стосується власне лако-фарбувального цеху, то директор з виробництва заводу «Єврокар» Ігор Царенко розповів журналістам технічні деталі роботи та продемонстрував процес фарбування кузова машини. Незабаром тут використовуватимуть усі 14 фарб, які практикують у світовій автоіндустрії, наразі ж кольорів 7 — білий, чорний, червоний, срібний, синій, зелений і колір капучіно. Потенційна потужність цеху — 100 тисяч авто у рік.

Найсучасніша робототехніка дає можливість за мінімальний термін, без зупинки лінії, налаштовуватися на виробництво будь-якого типу кузовів. Три фарбувальні камери і лінії висушування забезпечують високу якість лакофарбувального покриття кузовів.

Володимир Панов, директор компанії «Сезпарксервіс» наголосив: «Це дуже важливий етап в історії діяльності «Єврокару». Відтепер завод, а отже, і Закарпаття та Україна, можуть йти в ногу зі світовими лідерами автомобілебудування. Водночас це не привід зупинитися в розвитку, ми вже думаємо про майбутнє і про наступні кроки. Слід впроваджувати інновації, щоб не тільки наздоганяти світ, а й випереджати сучасні тенденції».

За словами В. Панова, на перспективу розрахований не лише лако-фарбувальний цех, а й майбутній індустріальний парк, розташований поруч. Він, як і “Єврокар”, входить до Групи компаній Атолл Холдінг і дасть можливість виробляти безпосередньо на Закарпатті більшу кількість комплектуючих і таким чином зробити виробництво самодостатнім, повністю українським. Довідка:

ПрАТ «Єврокар» сертифіковано за міжнародними стандартами ISO 9001, OHSAS 18001. З самого початку роботи завод «Єврокар» реалізує стратегію щорічного збільшення обсягів виробництва та кількісно розширює модельний ряд продукції.

zaholovok.com.ua