Стати журналістом, щоб взяти до рук зброю

Прокуратурою Великоберезнянського району в цьому році значна увага приділялась перевіркам щодо законності видачі дозволів на право зберігання, носіння зброї громадянам, які проживають на території району.

Про це повідомив прокурор Великоберезнянського району В’ячеслав Конар.

Основна увага була приділена громадянам, які отримали травматичну зброю. Зокрема, право на придбання засобів активної оборони (пістолетів, револьверів для пострілу гумовими кулями) мають працівники суду, правоохоронних органів, їх близькі родичі, а також особи, що беруть участь у кримінальному судочинстві, журналісти, депутати, члени суспільних формувань по охороні громадського порядку й  державного кордону, військовослужбовці, державні службовці, які мають категорії й ранги.

В ході проведення перевірок було виявлено порушення щодо видачі зазначеної зброї. Зокрема, окремим громадянам було неправомірно оформлено посвідчення журналістів, а потім на підставі цього було отримано дозвіл на носіння та зберігання зброї. Загалом таких фактів було виявлено 4. По всіх цих фактах прокуратурою району внесено протести, за наслідками розгляду яких УМВС дані дозволи анульовані, а зброя  направлена для  реалізації через мисливський магазин. Перевірки тривають.

  Прес-служба прокуратури Закарпатської області