Закарпаття: Пішов на злочин від безгрошів’я

Залякавши й відлупцювавши беззахисну жертву, молодик забрав гроші, які потім встиг потратити.
Цей ранок надовго запамятається 65-річному жителю села Фертешолмаш Виноградівського району Закарпаття. Близько піввосьмої ранку в будинок угорськомовного (в селі проживають переважно етнічні угорці) пенсіонера увірвався незнайомець, одягнений у все чорне, з чорною матерчатою маскою на голові. В одній руці бандит тримав ніж, у другій—ліхтарик, яким світив в очі переляканому господареві.

– Давай гроші! — наказав непроханий гість. А для того, аби жертва «швидше зрозуміла», кілька разів гепнув її по обличчю та ногах…

Особливих статків у пенсіонера не було, тож віддав все, що було на той момент в хаті — гроші в сумі 750 гривень. Забравши грошові кошти, нападник вибіг з дому. Оговтавшись, потерпілий зателефонував у міліцію.

Невдовзі на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група Виноградівського РВ УМВС України в Закарпатській області, керівництво райвідділу міліції. За фактом розбійного нападу з проникненням у житло (ст.187 ч.3 Кримінального кодексу) було порушено кримінальну справу.

Міліціонери після спілкування з потерпілим стали проводити подворові обходи, встановлювати очевидців скоєння злочину. Жертва описала нападника, як молодого чоловіка віком 25-30 років, зростом 180-185 см. Оскільки нападник спілкувався угорською, то в розшуковиків відразу виникла версія про причетність до нападу когось із місцевих.

Як з’ясувалося, так воно й було насправді. Невдовзі працівники карного розшуку спільно з дільничними вийшли на такого собі місцевого жителя Василя. Цей 32-річний односелець потерпілого й раніше вже потрапляв у поле зору міліції, має не зовсім добру репутацію в селі. Під час бесіди з правоохоронцями підозрюваний, ясна річ, спершу пробував відпиратися, але під тиском зібраних доказів (зокрема, його впізнав по голосу й статурі потерпілий) змушений був зізнатися.

Сам затриманий тепер каже, що пішов на злочин від безгрошів’я: мовляв, дуже вже приперла його матеріальна скрута. А в односельця, знав, грошенята водяться. Озброївшись ножем і прихопивши ліхтарик, пішов вранці «на діло». Залякавши й відлупцювавши беззахисну жертву, здоровий молодик забрав гроші, які потім встиг потратити.

Після скоєння злочину розбійник, аби його не викрили, спалив у печі маску та рукавички, ніж викинув у ставок, а викрадений гаманець… закопав у городі під кущами малини. Там його потім і знайшли міліціонери, він став речовим доказом скоєння злочину, як і згаданий ліхтарик.

Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Виноградівського райвідділу міліції. Порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». За скоєний напад на пенсіонера зловмиснику загрожує від 7 до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Слідство також повинно з’ясувати, чи не причетний згаданий Василь до інших злочинів, повідомили zakarpatpost.net в СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

zakarpatpost.net