Чиновникам заборонили приймати в подарунок ручки за 50 копійок

Усі подарунки, які відтепер даруватимуть чиновником, опиняться в музейних фондах установ. Дарувати чиновникам відтепер безглуздо, підношення опиняться в музейних фондах. Подарунки для тих, у кого в руках є бодай якась влада, спочатку має оцінити спеціальна комісія.

Тож, перш ніж віднести до держустанови, приміром, пляшку коньяку, її треба віддати на експертизу, дослідив ТСН.

У музеї Київської міськдержадміністрації розпаковують нову партію дарунків столичному очільнику.Халат від узбецької делегації вже оцінили – у три тисячі гривень. Навіщо вони оцінюють подароване, музейники й самі не знають. Хай скільки коштує презент – хоч гривню – хоч мільйон – його все одно візьмуть. Вартість дарунків для всієї державної установи, а не конкретного чиновника, закон не обмежує.
Або в музей – або назад тому, хто подарував. За новими правилами, забрати коштовний дарунок додому чиновник не може. Це вже корупція. Так само як і взяти будь-що у підлеглих. Навіть банальний олівець чи ручку за 50 копійок.
У музеї подарунків на другому поверсі столичної мерії поскаржилися, що нещодавно одна з полиць з подарунками спорожніла. Бронзовий Леонід Черновецький із секретом усередині був найпопулярнішим експонатом. Днями столичний очільник дарунок собі забрав. Тож тепер тут запровадили власні антикорупційні правила.