Закарпаття: Фестиваль “Червене вино” пройде у Мукачеві з 13 по 15 січня 2012 року

«Червене вино» — щорічний фестиваль вина, що проходить у місті Мукачеві напередодні Старого Нового року і дня святого Василя.
У мукачівському фестивалі «Червене вино» беруть участь як приватні винороби, так і знані фірми, що презентують вина під власними торговельними марками.

На заході пропонується вино біле, червоне, рожеве; гаряче та холодне; з корицею та медом; з пляшки, бочечки, діжки, термоса.

Кращих серед виноробів-аматорів визначає журі, яке складається з висококваліфікованих фахівців виноробства. Найсмачніші вина визначаються у номінаціях — найкраще червоне, біле та десертне вино.

У 2008 році гостями фестивалю були тодішній Президент України Віктор Ющенко та Президент Угорщини Ласло Шойом — відтак, подія широко висвітлювалась у загальнодержавних і міжнародних ЗМІ.

У 2010 році фестиваль відвідали понад 50 тисяч гостей, що дозволяє зараховувати його до числа наймасовіших винних фестивалів в Україні.

Також у 2010 році закарпатський рок-гурт Rock-H (Рокаш) вперше презентував на відкритті фестивалю свою пісню “Вінко червеноє”, яка стала неофіційним гімном фестивалю.

Мер Мукачева Золтан Ленд’єл отримав нагороду "Лідер року" за фестиваль "Червене вино" у 2010 році

На початку 2011 року фестиваль був визнаний кращим у номінації “Туристична діяльність” щорічного закарпатського рейтингу “Лідер року”.

zakarpatpost.net