На Закарпатті продовжується операція “Новорічна ялинка-2011”

Проводяться перевірки лісогосподарських підприємств на предмет дотримання норм та лімітів при заготівлі новорічних ялинок, рейдові перевірки по виявленню незаконного перевезення ялинок, в тому числі і через державний кордон.
З метою забезпечення державного контролю за заготівлею, реалізацією новорічних ялинок та недопущення самовільних рубок шпилькових насаджень в передноворічний період начальником Інспекції – Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища області С.В.Рішко видано наказ про проведення операції “Новорічна ялинка-2011”.

Вона триває з 5 по 31 грудня поточного року. До реалізації заходів по попередженню порушень природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок залучено також представників органів внутрішніх справ, державної лісової охорони та громадських інспекторів з охорони довкілля.

Згідно наказу державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища постійно проводитимуться перевірки лісогосподарських підприємств області на предмет дотримання норм та лімітів при заготівлі новорічних ялинок, рейдові перевірки по виявленню незаконного перевезення новорічних ялинок, в тому числі і через державний кордон, а також здійснюватиметься контроль за дотриманням правил торгівлі, законності продажу і придбання новорічних ялинок в населених пунктах області.

Відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконна рубка дерев тягне за собою накладання штрафу на громадян у розмірі від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85,00 – 170,00 грн.) і на посадових осіб від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (119,00- 204,00 грн.).

Крім цього, відшкодовується заподіяна шкода за кожну зрубану ялинку діаметром у корі біля шийки кореня 10 см і менше в розмірі 188,8 грн., 10,1-14 см – 332,65 грн., 14,1-18 см – 854,09 грн, повідомили zakarpatpost.net
у Державній екологічній інспекції області.

zakarpatpost.net