Маргарет Тетчер затвердила проект церемонії власного похорону

Колишній прем’єр-міністр Великобританії Маргарет Тетчер затвердила проект церемонії власного похорону.

86-річна “залізна леді” вирішила відмовитися від низки державних почестей під час церемонії, зокрема, від прольоту військових літаків і громадянської панахиди за участю широкої громадськості.

Між тим, у стані здоров’я Тетчер за останній час погіршення не спостерігалося. Баронеса побажала, щоб труну з її тілом було виставлено для урочистого прощання в Вестмінстер Холі – великому залі будівлі парламенту країни, куди допустять лише депутатів і спеціально запрошених осіб.

Крім того, на відспівуванні в кафедральному Соборі Святого Павла повинна лунати музика англійського композитора Едварда Елгара у виконанні оркестру. Згідно з волею Тетчер, тіло має бути віддане землі на кладовищі Королівської лікарні в Челсі поруч з чоловіком Денісом, померлим у 2003 році.

У церемонії прощання з легендою британської та світової політики повинні будуть взяти участь Єлизавета II у супроводі членів королівської сім’ї, а також світові фігури епохи прем’єрства Тетчер, серед яких – перший президент СРСР Михайло Горбачов, вдова колишнього президента США Ненсі Рейган та інші.

За порадою лікарів, кілька років тому екс-прем’єр, яка пережила серію мікроінсультів, перестала брати участь у публічних заходах і відійшла від громадської та політичної діяльності. Делікатне питання планування похорону Тетчер розглядається з 2007 року.

Нове детальне обговорення варіантів прощання з баронесою відбудеться наступного тижня під головуванням члена кабінету міністрів Сполученого Королівства Френсіса Мода, передає ІТАР-ТАРС.

ua.korrespondent.net