На Березнянщині освятили храм

10 грудня Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський освятив новозбудований храм на честь святого Архістратига Божого Михаїла у с. Домашин, що на Березнянщині.Чудове гірське православне село Домашин з хлібом, сіллю та запашними квітами зустрічало свого архіпастиря. Маленькі діточки у віршованій формі висловили подяку за приїзд та вітання своєму владиці.

Великий, сільський в щент переповнений храм не міг вмістити багаточисельну православну паству, яка цього недільного святкового дня зібралася на Богослужіння.

Майже вся ужанська долина прийшла помолитися разом зі своїм архієреєм.

У ново освячений престол були закладені мощі святого мученика Максима, що постраждав за Христа у перші віки християнства.

В кінці архієрейської Літургії владика виголосив святкову проповідь. В останній з окрема підкреслив, що «храм є центром життя кожного села чи то міста, який об’єднує і освячує тих хто його відвідує».

Також владика висловив подяку настоятелю храму протоієрею Олександру Пилип,  недільній школі храму, благочинному Велико-Березнянського району Василію Ковачу, благодітелю храму Василю Юрієвичу Опаленику, духовенству благочиння та всімхтоприйшов на торжество. Василю Опаленикуза допомогу в будівництві храму владика Феодор з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира вручив Предстоятельську грамоту.

В кінцівітального слова архіпастир на всіх призвав Боже благословіння.

Олександр Монич

mukachevo.net