Янукович привітав суддів з професійним святом

Президент України Віктор Янукович привітав суддів із професійним святом, яке вони відзначатимуть 15 грудня. Глава держави наголосив на ключовій ролі, яку відіграє судова система у забезпеченні прав і свобод громадянина.

“Ваша щоденна праця спрямована на утвердження верховенства права у суспільстві, забезпечує громадянам захист їх прав та інтересів, несе віру у справедливість правосуддя та сприяє побудові України як правової держави”, — сказав Президент на урочистому засіданні з нагоди Дня працівників суду, що відбулося у приміщенні Верховного Суду України.

“Євроінтеграційний курс України висуває високі вимоги до вітчизняного правосуддя — йдеться насамперед про утвердження принципів верховенства загальнолюдських цінностей, прав і свобод громадян. Досягнення цієї мети залежить значною мірою від єдності судової практики”, — підкреслив Президент.

За його словами, йдеться про відсутність неузгодженостей між рішеннями судів у застосуванні однієї й тієї ж норми права тощо.

Значна роль у подоланні цього негативного явища покладається на Верховний Суд України, судді якого є найбільш кваліфікованими представниками суддівської спільноти
— Віктор Янукович

Він висловив переконання, що надане ВСУ право ухвалювати нові рішення, а також обов’язок всіх судів загальної юрисдикції враховувати його висновки під час вирішення аналогічних справ, сприятимуть утвердженню єдиної судової практики. Віктор Янукович водночас визнав, що суттєву роль у стабільній та ефективній роботі судів відіграє їх матеріально-технічне забезпечення та соціальна захищеність суддів. Він нагадав, що судова реформа передбачає зростання зарплати, у проекті Держбюджету–2012 для потреб судів передбачено у півтора раза більше коштів, ніж 2011 року.

“Я вірю в те, що обраний вами професійний шлях — це шлях служіння інтересам українського народу. Сподіваюсь на вашу підтримку, розуміння та активну позицію у справі розбудови українського суспільства”, — сказав Віктор Янукович.

24tv.ua