Закарпаття: Депутати облради від “Батьківщини” зробили Заяву щодо ув’язнення Юлії Тимошенко

Через ув’язнення Юлії Тимошенко українців позбавляють європейського майбутнього. Таку заяву зробила фракція «Батьківщина» в обласній раді.

 

У вівторок, на сесії Закарпатської обласної ради, депутати від фракції «Батьківщина» зачитали заяву фракції щодо політичних репресій в Україні та запропонували депутатам підтримати її. В заяві, текст якої зачитав Антон Ліврінц, зокрема зазначено:

«Переслідування лідерів опозиції засвідчує, що в країні немає судочинства, а є лише влада однієї людини і силові органи та суди, як інструмент репресій. В них є одна мета – знищити Юлію Тимошенко та Юрія Луценка не лише морально, але і фізично. Це змушує проводити аналогії з 1937 роком. Адже яким законом і здоровим глуздом можна пояснити закрите судилище в камері СІЗО, де в хворої Юлії Тимошенко, яка навіть не могла встати з ліжка, повторно забрали волю?!

Порушення прав людини в Україні фактично позбавляють нас з вами європейського майбутнього, бо лідери ЄС неодноразово заявляли, що Україна не отримає угоди про асоційоване членство в ЄС доти, поки тут є політичні в‘язні. Апеляційний суд розпочав розгляд справи Юлії Тимошенко. В серцях мільйонів українців ще жевріє слабка надія на об‘єктивність та неупередженість суду, який ухвалить законне рішення й лідера опозиції випустять на волю. Ми, депутати Закарпатської обласної ради, закликаємо владу припинити політичні репресії й повернутися до Європейського шляху розвитку держави». На жаль, заяву підтримали всього з десяток депутатів.

Разом з тим заступник голови Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина» Юрій Фекете, який саме в той час перебував в Києві на мітингу під будівлею апеляційного суду, повідомив, що в акції взяли участь близько сотні закарпатців, повідомили «НЕДІЛІ» у прес-службі Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина».

zakarpatpost.net