На Закарпатті СБУ вшанувала ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

16 грудня в Управлінні СБ України в Закарпатській області відбулися урочисті збори, присвячені Дню вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Т.в.о начальника Управління СБ України в Закарпатській області полковник Віктор Любенков виступив із промовою та зачитав звернення Голови Служби безпеки України.

14 грудня 1986 року було завершене будівництво саркофагу над 4-м енергоблоком. Минуло 25 років, а «чорний біль» не зник. Він живе у спогадах ліквідаторів страшної аварії, про нього пам’ятають і тисячі постраждалих, і мільйони тих, хто й нині мешкає на зараженій території.

Чорнобильська катастрофа близька і ветеранам, і співробітникам регіонального органу держбезпеки. Адже 25 років тому вони на рівні з іншими ліквідовували її наслідки. Щоправда, деяких нині згадували у минулому часі… 

– Чорнобиль – наш спільний біль, – наголосив полковник Віктор Любенков.

Він подякував ліквідаторам за героїзм, відданість і самопожертву, які, безперечно, слугуватимуть прикладом нинішнім співробітникам Закарпатського органу державної безпеки.

Того ж дня ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС вручили відомчі нагороди та цінні подарунки, повідомили zakarpatpost.net у прес-групі УСБУ в Закарпатській області.