Вартість квитків на потяг може зрости наполовину

Аналітики очікують подорожчання залізничних квитків вже після Нового року на 30-60 відсотків.

Вже в 2012 році вартість залізничних квитків в Україні може підскочити на 30-60%, прогнозують експерти. До стрибка цін може призвести нова реформа “Укрзалізниці”.

“Укрзалізниця має твердий намір зробити пасажирські перевезення прибутковими. Її кроки задля досягнення цієї мети прогнозовані: зменшення витрат на виробництво (кількість потягів та обслуговуючого персоналу) і підвищення цін для кінцевого споживача. Тобто пасажирові доведеться платити більше. Аналітики очікують зростання цін на квитки вже наступного року на 30-60%”, – пише видання “Тиждень”.

За оцінками експертів, в українських реаліях відмовитися від нічних маршрутів неможливо: відстані не ті, не кажучи вже про стан залізничних колій, які треба цілковито переукладати для запуску сучасних швидкісних потягів.

Так, на наявних залізничних коліях потяги не зможуть їздити швидше ніж 160 км/год – це межа за технікою безпеки.

Нагадаємо, з проханням підвищити вартість квитків на пасажирські перевезення “Укрзалізниця” звернулася до уряду ще на початку грудня. Як повідомив гендиректор компанії Володимир Козак, за поточний рік перевізник доїздився до “мінусу” у 6,1 млрд грн, при цьому сама держава заборгувала “Укрзалізниці” за перевезення пільговиків 370 мільйонів гривень.

tsn.ua