Читайте в черговому номері газети «НЕДІЛЯ»: Як сіють мудрість на сільському грунті бібліотеки, та як виконують судові рішення державні виконавці

А ще у новому номері газети Вас зможуть зацікавити події, що сталися на цьому тижні у Закарпатті, Україні та світі, кримінальні новини краю, погода на передноворічний тиждень, телепрограма та багато цікавих новин. Шукайте оновлену газету «НЕДІЛЯ» у приватних розповсюджувачів преси та у кіосках «Укрпошти».

З життя сільських бібліотек

Закарпаття уп’яте визначило найуспішніші бібліотечні установи в глибинках. Огляд-конкурс «Сільська бібліотека року» започаткований Закарпатською обласною універсальною науковою бібліотекою у 2007-му – Році української книги. Цілі конкурсу – оновити бібліотечно-інформаційні ресурси, підвищити статус сільських біліотек серед мешканців та привернути увагу громадськості до проблем культурного розвитку села.

Щодо першого – бібліотекам-номінанткам таки презентували комп’ютер, принтер і ксерокс, а також підбірку видань сучасних вітчизняних авторів. Стосовно ж умов, завдяки чи всупереч яким сільські бібліотеки приходять до визнання – ми вирішили переконатися на власні очі. Для прикладу обрали бібліотеку в селі Лази, що на Тячівщині.

Детальніше читайте у матеріалі журналіста Ірини Надворної у №50 газети «НЕДІЛЯ» від  16 грудня

Наталія Панова: «Актуальна нині тема – виконання рішень судів на користь чорнобильців і дітей війни»

У прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» відбулася прес-конференція начальника державної виконавчої служби у Закарпатській області. Йшлося про підбиття підсумків року, що минає, а також про заплановане на 2012 рік.

За словами Наталії Панової, закарпатські виконавці займають перше місце за сумами коштів, які стягнуті до державного бюджету, друге місце за кількістю завершених виконавчих документів і третє – за фактичним виконанням рішень.

Варто відзначити, що якісне виконання всієї роботи державної виконавчої служби у Закарпатській області забезпечує всього лише 143 державних виконавці. Це зовсім небагато, враховуючи об’єм документів, які наявні до виконання, а це 149 тис. документів.

Детальніше про роботу виконавчої служби області читайте у матеріалі журналіста Лілії Матіцо у №50 газети «НЕДІЛЯ» від  16 грудня

Із щоденника Сергія ФЕДАКИ… Любов і кров

За плечима у Надії Панчук понад десяток поетичних збірок. Щойно же вийшла її перша прозова книжка – «Двоє у багряному саду». Це 23 оповідання для дуже повільного читання, до деяких доводиться повертатися по кілька разів, оскільки все побудовано на асоціаціях, внутрішніх перегуках. Часто для того, щоб зрозуміти початок, треба знати фінал. Одне слово, яке стоїть не на тому місці, де його чекаєш, повертає усю фразу, а то й цілу новелу у зовсім інший бік.

Детальніше рецензію на прозу Н. Панчук професора УжНУ Сергія Федаки читайте у №50 газети «НЕДІЛЯ» від  16 грудня

nedilya.at.ua