У День Святого Миколая працівники Державної виконавчої служби Закарпаття відсвяткували професійне свято

За час свого існування службу не раз реформували. Було автономне управління, зараз – структурний підрозділ Мінюсту.

Своє свято іменинники зустріли напруженою працею та хорошими результатами, про що охоче розповідали із святкової трибуни. Наразі Закарпаття міцно тримається в трійці перших у країні по кількості виконаних справ.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови облради Андрій Сербайло, який наголосив, що незаперечним є той факт, що Державна виконавча служба України відіграє важливу роль в суспільному житті країни у питаннях забезпечення виконання рішень судів.

У людей є звичка знаходити тисячу різних способів ухилитися від виконання судових рішень. На сьогодні в Закарпатті на виконання «чекає» близько 50-ти тисяч таких рішень на загальну суму близько 2 млрд. грн. Має місце і факт звернення жителів краю до Європейського суду з порушення прав людини та необхідність виконання його рішення.

За нинішніх реалій виконати такий пласт завдань – складно, але робити це требам не тільки настирливо, однак і дуже зважено. За такими великими ухвалами – маленькі українські родини, які з різних причин потрапляють у ці непрості документи, – наголосив Андрій Андрійович та додав: – Звісно, хотілося б дожити до того дня, щоб ми з вами проводили профілактичні заходи, навчали людей законам України, з урахуванням вимог дня, прогнозів на перспективу. Але сьогодення вимагає утвердження справедливості, правопорядку і законності у суспільстві.

То ж побажав усім присутнім сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, дотримуватися високої культури спілкування, а також сил, терпіння, міцного здоров’я , родинного затишку та всіляких гараздів в Новому році.

На завершення вручив ряду працівникам крайової Державної виконавчої служби України почесні відзнаки обласної ради.

Юліана Плеша, прес-служба обласної ради