Експерти закарпатського рейтингу “Лідер року” відвідали завод “Інтерфіл-Україна”

Журналісти на власні очі могли переконатися в тім, що і в яких умовах виготовляють на заводі, а також почули, куди доправляють продукцію, вироблену саме в Ужгороді, й скільки від цього отримують місцеві бюджети.

Ознайомив з роботою підприємства Експертну Раду, директор товариства Олег Адамчук.

 

 

 

 

 

 

За його словами, завод “Товари побутової хімії” почав працювати в Ужгороді ще до Великої Вітчизняної війни. Опісля, в радянські часи, підприємство реорганізували в акціонерне товариство “Софора”, яке й почало будівництво нинішніх потужностей в обласному центрі по вул.. Кошового. Відтак завод переріс у ще потужніше підприємство, і у вересні 1999 року перетворилося (в рамках відповідної угоди) в спільне підприємство “Хенкель-Ужгород”.

 

 

 

 

 

 

Відтак продукцію, яку знає нині вся Європа, почали робити саме в обласному центрі Закарпаття. “Причому багато було людей, які їздили до Угорщини, купували там ті ж таки, приміром, пральні порошки і казали, що вони кращі, ніж ті, які є в Україні, – розказав О. Адамчук. – Але насправді ми й тоді, і зараз виготовляємо одну й ту саму продукцію, яку постачають і в магазини України, і Чехії, і Словаччини, і так далі. Загалом наша продукція “йде” в 14 країн світу. Виробляємо ж ми її на базі сировини, яку постачають з 18-тьох держав”.

Основними ж споживачами продукції, яку виробляє ТОВ “Інтерфіл-Україна”, є Росія, Білорусія та Казахстан: на ці три країни припадає до 60 % продукції, виробленої на заводі в Ужгороді.

 

 

 

 

 

 

Попри поширену думку, що в Україні чесно виготовляти будь-яку продукцію не можуть, на заводі експертів-журналістів таки переконали в протилежному. Журналістів одягнули в спеціальні халати та шапки і тільки так дозволи подивитися виробництво. Екскурсію тими цехами, де би журналісти не заважали процесу, провів директор з виробництва ТОВ “Хенкель-Україна”, француз за походженням, який вже кілька років працює в Ужгороді, Давид Мілошо.

“Контроль за виробництвом на підприємстві здійснюється від поставки сировини до наклеювання етикетки, – розказав директор з виробництва. – Попри це, постійно на підприємстві працюють комісії спеціалістів від замовників продукції, які перевіряють її. Тому я гарантую, що вона – за всіма європейськими стандартами”.

 

 

 

 

 

 

За словами О. Адамчука, нині на ТОВ “Інтерфіл-Україна” працює близько 300 осіб, середня зарплата людей на виробництві становить 2 572 гривні. “Загалом тільки за 11 місяців поточного року наше підприємство перерахувало до бюджету 18 мільйонів гривень різних податків та зборів, – розказав директор. – У підприємство вже на сьогодні залучено понад 19 мільйонів доларів інвестицій”.

Олег Адамчук також уточнив, що нині завод має контракти на виготовлення продукції з такими відомими світовими брендами в косметології, як “Лореаль” та “Буржуа”. Наразі укладена угода з фірмою “Коті”, яка виробляє всю косметичну продукцію для фірми “Адідас”.

Нагадаємо читачам zakarpatpost.net , що на звання “Лідер року” висуваються кращі підприємства краю, приватні підприємці, фінансові установи, туристичні комплекси та фірми, навчальні, медичні заклади, політики і громадські діячі… Список учасників рейтингу формується за результатами опитування та анкетування, а вже кращу п’ятірку визначає Експертна Рада, до якої входять представники ЗМІ Закарпаття.

Лауреати рейтингу будуть названі наприкінці січня 2012 року.

Фоторепортаж: Олена УМАНЦІВ

zakarpatpost.net