В Ужгородській богословській академії студенти-заочники пройшли іспити

З 7 по 14 грудня з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, в Ужгородській українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатському університеті пройшли комплексні випускні іспити студентів-богословів заочної форми навчання.

Іспити пройшли за спеціальностями: «Богослов’я» (спеціалізації: «Священнослужитель», «Християнський місіонер») і «Теогологія» (спеціалізація «Християнський педагог») за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра богослов’я.

 Згідно з рішенням випускної екзаменаційної (кваліфікаційної) комісії, з 26 бакалаврів випускні кваліфікаційні іспити склали: 11 – на відмінно, 15 – на добре.

За результатами роботи грудневих державної та випускної (кваліфікаційної) екзаменаційних комісій 2011 року 18 випускників здобули базову вищу духовну освіту та кваліфікацію бакалавра богослов’я і 8 бакалаврів теології. Серед випускників – 7 священнослужителів, 2 ченці, та 17 мирян із численних єпархій Української Православної Церкви.

Випускники одночасно зі здобуттям базової вищої (бакалавр) духовної освіти успішно склали і випускні іспити в Карпатському університеті та здобули базову вищу світську освіту за кваліфікаційно-освітнім рівнем бакалавра філософії (спеціалізація – богослов’я) на базі духовно-навчально-наукового комплексу Української Православної Церкви «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет».

 http://www.mukachevo.net/