На Закарпатті можуть заборонити продавати алкоголь вночі

Пропонований до заборони час — з 22:00 до 7:00.

Нардеп від Партії регіонів Андрій Пінчук пропонує заборонити в Україні продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива з 22:00 до 7:00. Крім того, законопроектом пропонується посилити відповідальність за продаж спиртного неповнолітнім. За систематичні порушення (3 рази на рік), будуть порушувати кримінальну справу.

Штрафи за порушення правил торгівлі алкоголем також мають вирости удвічі – з 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів. Згідно з документом забороняється також продаж алкоголю та тютюнових виробів ближче ніє 200 метрів від загальноосвітніх навчальних закладів. Розпивання спиртних напоїв на вулиці також заборонене.

За випивку на вулиці штрафуватимуть на 340 грн, за “рецидив” – 510 грн. За доведення неповнолітнього до стану сп’яніння накладатимуть штрафу від 4 до 8 тисяч гривень. Метою даного законопроекту є забезпечення належного рівня здоров’я громадян, у тому числі неповнолітніх, обмеження споживання ними алкогольних напоїв та пива.

Нагадаємо, нещодавно в рамках боротьби з алкоголізмом в Україні львівські депутати проголосували за заборону на продаж алкогольних виробів у супермаркетах міста. Заборона на продаж алкоголю поширюється на усі торгові точки, крім ресторанів, барів, кафе та клубів. Навіть на літніх майданчиках відтепер буде заборонено продавати пиво. Тепер усім, хто не може жити без алкоголю, доведеться їхати за межі міста, щоб придбати його.

karpatnews.in.ua