Студенти влаштували свято в ільницькій школі-інтернату

17 грудня, напередодні свята Миколая Профком студентів УжНУ зустрівся з дітьми, котрі навчаються в Ільницькій школі-інтернаті І-ІІІ ступенів. Це спеціалізований заклад для дітей з неблагополучних сімей, напівсиріт, соціальних сиріт та дітей з малозабезпечених родин.

Щоб поїхати до Ільниці, студенти довго готувалися. Спочатку збирали кошти на факультетах, шукали спонсорської допомоги, приносили одяг, іграшки та навіть готували виставу про Святого Миколая. Пізніше на зібрані гроші студентський актив купив дітворі ялинку, ялинкові прикраси, одяг, солодощі та купу інших подарунків.
 
 Діти дуже добре прийняли студентів УжНУ. Разом вони прикрасили вічнозелену красуню, вирізали аплікації і оздобили ними зал. Найменші діти охоче танцювали біля ялинки, розказували віршики Миколаю та грали з ним у піжмурки. За кожного віршика дитина отримувала солодкий подарунок. Інші в цей час малювали, танцювали, співали, старші діти складали пазли, а вже готові картини клеїли на ватман, як згадку про студентів і заодно виходив чудовий малюнок, котрим учні інтернату пізніше прикрасили навчальні класи та власні кімнати.
 
 Завершилося таке свято магічною виставою, де були  Святий Миколай і нечиста сила, хороші діти і погані. Студенти таким чином пояснювали малечі різницю між добром і злом і, водночас, переконували, що хороші справи треба робити не лише під свята, а й увесь рік.
 
 Найзворушливішим моментом було прощання, коли учні приходили і просили номери телефонів студентів та можливості сфотографуватися із старшими колегами. Найбільше спудеїв вразила маленька дівчинка Алінка, котра підійшла і спитала: «А правда, ви ще до нас приїдете? Нам дуже сподобалося».

 УжНУ