Ужгороду потрібні торговці, лікарі та водії

Попит на робочу силу в Ужгороді станом на 1 грудня 2011 року становить 442 вільних робочих місця. Найбільше працівників потребують підприємства переробної промисловості, оптової та роздрібної торгівлі, транспорту і зв’язку, охорони здоров’я. Центр зайнятості володіє інформацією про наявність 128 вільних робочих місць на 13 підприємствах обласного центру.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Сергій Олексіюк, директор Ужгородського міського центру зайнятості. За його словами, понад 50 % ужгородців, які шукають роботу, мають вищу освіту. А 80 % наявних вакансій стосуються робітничих професій. На думку С. Олексіюка, їх слід більше популяризувати.

      Протягом січня-листопада в Ужгороді було працевлаштовано 1803 громадян, у тому числі 166 осіб із категорії соціально незахищених верств населення, з обмеженими фізичними можливостями – 40 осіб. Одноразову допомогу на започаткування власної справи надано 40 ужгородцям.

Для працевлаштування тих, кому важче конкурувати на ринку праці, задіюють і такий механізм, як надавання дотації роботодавцям, а також бронювання робочих місць. Цьогоріч на дотаційних робочих місцях вже працюють 119 колишніх безробітних, 41 з них відносяться до соціально незахищених категорій населення. Одним із проблемних питань залишається працевлаштування осіб перед пенсійного віку.

71 безробітного в Ужгороді було направлено на курси підвищення кваліфікації за такими напрямами, як «бухгалтерський облік за національними стандартами», «основи комп’ютерної грамотності» тощо. У цьому напрямку міський центр зайнятості співпрацює із Закарпатським державним університетом. На професійну підготовку та професійне навчання направлені 295 осіб. Вони здобували професії продавця, перукаря, оператора тощо.

  Довідка: Протягом січня-листопада зареєстровано 937 вакансій з мінімальною зарплатою, 2310 вакансій від мінімальної до середньої зарплати по області та 167 вакансій з заробітною платою більшою за середньообласну. Середньомісячна зарплата у жовтні 2011 року склала 2121,67 грн.

Фото А.Лесів

rionews.com.ua