Закарпатським газетам не вистачає фінансування

У четвер, 22 грудня, керівник Закарпатської області Олександр Ледида та його заступник Антон Громовий взяли участь у засіданні круглого столу на тему «Роль медіа у реформуванні суспільства».

 До дискусії долучились головні редактори обласних газет «Закарпатська Правда», «РІО», «Срібна земля-Фест», «Європа-центр», а також редактори більшості районних видань, – повідомили у прес-центрі Закарпатської ОДА.   

Головні теми неформальної розмови, звичайно, стосувалися проблем редакцій. Серед них, зокрема, і ціни на друк, і вартість доставки тиражу, й традиційна нестача бюджетного фінансування. Щодо останнього, вважає Олександр Ледида, редакторам варто розраховувати не тільки на гроші місцевих бюджетів, а й самотужки заробляти – рекламою, та приваблювати читача цікавими матеріалами. Разом з тим, керівник краю пообіцяв організувати розширену зустріч влади та журналістів, зібравши за одним столом голів районних адміністрацій та редакторів газет. Тільки у такому форматі, налагодивши діалог, можна ефективно вирішувати проблеми видань, переконаний очільник області.

zakarpattya.net.ua