Закарпаття: Погоджено 20 планів розвитку гірничих робіт

Управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області відповідно до ст.19 Гірничого Закону України проведено погодження планів розвитку гірничих робіт підприємствам, що займаються розробкою надр, на наступний рік. Як повідомив начальник відділу гірничого нагляду управління Золтан Керестінь, з п’ятдесяти потенційних надрокористувачів 2012 року плани розвитку гірничих робіт погоджено двадцятьом.

Серед тих, хто поставився до цієї роботи з відповідальністю, ЗАТ «Берегівський кар’єр», ТОВ «Липчанблок», «Мукачівське кар’єроуправління»,  КП «Агрошляхбуд», Кам’яницьке кар’єроуправління.  Дев’ять підприємств з різних причин звернулися з проханням про перенесення погоджень  планів на  початок наступного року.  До прикладу, через відсутність маркшейдерів ця робота затримується у ТОВ «Слазін», ТОВ «Георг», ПП «Ізумруд». Матеріали ж по решті підприємств, що розробляють надра з порушеннями чинного законодавства,  з наступного року скеровуватимуться до   природоохоронної та районних прокуратур.
Отриманому результату, повідомив посадовець, передувала копітка робота. Згідно з наказом управління  наприкінці жовтня було затверджено графік погоджень, підготовлено та розіслано кожному керівнику підприємств листи з зазначеним терміном погодження та переліком необхідних для цього документів. Погодження планів розвитку гірничих робіт проводиться з метою розробки родовищ   виключно у відповідності до проектів та вимог чинного законодавства.

Джерело:  Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області

www.mukachevo.net