Ужгородський стадіон перейде у власність “Говерли”

Першу частину турнірної ходи «Говерли-Закарпаття» аналізуємо у компанії генерального директора клубу Івана Шіца.

— Яким бачило першу частину сезону керівництво ужгородського клубу?
 
— Якщо брати всю осінню частину загалом, то вважаю, що команді слід поставити тверду четвірку. Колектив по ходу чемпіонату набирав оберти, адже прийшло дуже багато нових футболістів. Нехай з початку чемпіонату очки набиралися складно, але тим не менш стабільно. Багато матчів вигравали з рахунком 1:0, але що вдієш, звісно, краще п’ять разів перемогти з таким підсумком, аніж 5:0, але лиш одного разу. Практично всю дистанцію пройшли без провалів, за винятком гри із «Кримтеплицею», де програли по ділу. Поразку ж у Львові вважаю нещасним випадком. А щодо  всього іншого, вважаю:  команда поставлене завдання в осінній частині виконала.
 
 — А 7 очок — це комфортний гандикап для виконання завдання?
 
— Вважаю, що не 7, а 11, адже саме на стільки пунктів ми випереджаємо «Севастополь».
  
— Себто в те, що «Арсенал» або ж «Кримтеплиця» втрутяться у розподіл місць у прем’єр-лігу, ви не вірите?
 
— Ще можна повірити у спроможність поборотися за це «Кримтеплиці», але «Арсенал», мені здається, не витримає конкуренції.

 

«Відіграли практично одним складом»

— Стиль «Говерли-Закарпаття» став досить закритим, команда дуже мало пропускала, але при цьому небагато забивала. Не став несподіванкою такий варіант гри від Олександра Севидова?
 
— Якщо клуб ставить перед собою серйозні завдання, то вже автоматично виникає проблема — якнайменше пропускати. Дуже добре заграв наш закарпатський воротар Саша Надь. Це важливий факт. Але сам Севидов відзначає, що захисна ланка не є найсильнішою в нашій команді. Майже весь турнірний шлях відіграли практично одним складом. Але повторюся: команда виконала завдання, а те, яким чином це було зроблено — справа інша.
 
 — Проте до цього могло і не дійти, адже на початку сезону виникли серйозні проблеми з атестацією…
 
— Перебудови ніколи не проходять легко. Як кажуть мудрі люди, не дай вам Бог жити під  час змін. Так і у нас. Змінилося вище керівництво клубу — і неочікувано вискочили заборгованості перед кількома футболістами, яких було звільнено з команди. Тому були турботи щодо атестації з фінансових критеріїв, але на сьогодні всі ці питання офіційно є закритими, і жодних претензій до нас немає.
 
 
— Та все ж знову постає питання щодо можливості грати на ужгородському стадіоні «Авангард». Чому цей момент постає з певною періодичністю?
 
— Тут переговори вже практично дійшли фінішу. Існують домовленості з обласною та міською радами про передачу стадіону на баланс клубу. Мова йде про довгострокову оренду, щоб була можливість привести стадіон до ладу. Клуб бажає привести арену принаймні до рівня прем’єр-ліги, і такий варіант власності є прийнятним та розв’язує руки. Керівництвом поставлено питання про те, що грати однозначно треба тільки в Ужгороді, хіба, як почнеться капітальний ремонт, то на весняну частину сезону шукатимемо іншого місця для домашніх поєдинків. Але таких матчів залишилося не так уже і багато, тому проблеми в цьому не бачу.
 
 
— На домашні матчі ужгородців приходять доволі мало глядачів. Чи ведеться якась робота з уболівальниками для покращення цього показника?
 
— Звісно, ми зацікавлені в тому, щоб стадіон був заповнений. Але треба сказати, що наші вболівальники досить розбещені. Можливо, через постійні стрибки між лігами, через що і певне прізвисько клуб отримав. Ми стараємося, робимо афіші й анонси на досить високому рівні, також працюють задля цієї мети обласне телебачення і радіо. Думаю, коли команда повернеться до прем’єр-ліги, глядачі повернуться на стадіон.

 
«Змінилося ставлення господаря до клубу»

— Що змінилося в структурі клубу з приходом на посаду віце-президента Олександра Шуфрича?
 
— Кардинальних змін, на перший погляд, і не було. Але змінилося ставлення господаря до клубу. Себто зв’язок між ланками, як-от між нами, працівниками клубу та вищим керівництвом, став тісніший. Мені особисто вже легше працювати. Адже коли робота йде напряму, оминаючи зайві бюрократичні перепони, можна оперативно вирішувати будь-які питання. Стабільнішим стало фінансування клубу. Якщо ще вдасться розпочати реконструкцію стадіону, то це вже вагомий плюс.
 
 
—Упродовж сезону ходили чутки щодо можливого переходу деяких гравців, зокрема, Олександра Надя. Чи відповідає ця інформація дійсності?
 
— У сьогоднішньому житті не тільки українського, але й європейського та світового футболу в кожного гравця є агент. А основна їхня ціль — звісно, заробляння грошей,  для цього і розповсюджуються чутки. Проте особисто щодо Надя скажу:  до нас надійшло одне офіційне звернення від футбольного клубу «Таврія», а все інше було на рівні розмов з боку Харкова, Полтави… Щодо інших гравців предметного інтересу поки немає.
 
 
— Не секрет, що коли команда планує переходити до прем’єр-ліги, то створювати команду для участі там треба вже зараз. Яке зимове підсилення планується?
 
— Такі питання є в преференції нашого тренерського та селекційного складів. Але скажу, що підсилення обов’язково буде, бо  воно потрібне.

ukrfootball.in.ua