Олександр Кеменяш: На прикладі Тимошенко українцям показали, що ув‘язнити можна будь-кого…

Й захиститися немає шансів.
– Показове судилище над Юлією Тимошенко очевидно мало дві мети: по-перше – усунути Юлію Володимирівну від участі у виборах до ВР як найвпливовішого лідера опозиції, по-друге – показати всім громадянам країни, що усі опоненти теперішньої влади, або просто ті, хто не може мовчати, коли в країні настає різке «покращення вже сьогодні», можуть опинитися за гратами, – так народний депутат України Олександр Кеменяш прокоментував рішення апеляційного суду, який залишив в силі вирок Ю. Тимошенко.

– Українців фактично залякують й намагаються закрити їм рота, адже, якщо навіть колишня Прем‘єр-міністр не змогла захистити себе в суді, то пересічному робітникові, вчителеві, чи лікареві вже точно нема на що сподіватися. Теперішній президент очевидно прагне, щоб українці стали схожі на громадян Північної Кореї, які плачуть за диктатором, як за власним батьком.

До 19 грудня, коли відбувся самміт «Україна – ЄС», у Віктора Федоровича був шанс достойно вийти з цієї принизливої ситуації, але нардепи від більшості не отримали від нього команди проголосувати за декриміналізацію статті, за якою засудили Юлію Володимирівну.

Фактично через керівника країни ми втратили нагоду інтегруватися до ЄС й наразі відкинуті на останні позиції в світі за розвитком демократії.
Однак у нас є великі сподівання на справедливий розгляд справ у європейських судах і рано чи пізно Юлію Тимошенко буде виправдано і звільнено з-під варти.

zakarpatpost.net