Як угорська громада святкувала Різдво в Чопі

Чоп – багатонаціональне місто, а отже свято Різдва Христового тут святкують двічі – 25 грудня та 7 січня, одне з яких ми вже відзначили наприкінці минулого тижня. Найбільш масово в місті святкувала угорська громада. Це велике й радісне подія зібрало в міських католицькому та реформатському храмах велику кількість тих, хто свято вірить в Спасителя.

Одне з найвеличніших християнських свят не пройшло поза увагою учнів загальноосвітньої школи № 2 з угорською мовою навчання. Учні  цієї школи разом і дитячою музичною школою 26 грудня провели в приміщенні школи концертну програму. Аби відтворити для всіх присутніх події того часу та передати дух Різдва учні використовували не лише свої вміння і таланти, а й чудовий театральний одяг. 

Юні актори розповідали віршики, співали коляди, грали на музичних інструментах. Наймолодшими учасниками дійства були учні другого класу, які своїми голосами піднесли настрій залу. Всі присутні поринули у різдвяну казку. Гості віддячили учасників тривалими оплесками. Святкове дійство пройшло весело.

По завершенню концерту  всі його учасники, глядачі та викладачі шкіл рушили співаючи до міської ялинки, де привітали все місто із Різдвом Христовим щедрою веселою колядою.

Чопська міська рада