Народний депутат просить звільнити ужгородського суддю за махінації навколо готелю «Закарпаття»

Пристрасті навколо найбільшого готелю в області поступово вляглися, і тепер, нарешті, поступово стає зрозумілим, хто є хто.

У розпорядженні Мукачево.net опинився текст офіційної заяви народного депутат Василя Петьовки, яку він подав до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з приводу дій судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Олексія Леміша навколо справи щодо права власності на «Готельно-туристичний комплекс «Інтурист-Закарпаття».

Зокрема, депутат звертає увагу на низку порушень в діях судді та вимагає притягнути його до дисциплінарної відповідальності, аж до звільнення з посади.

Як йдеться у документі, звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів депутата спонукало звернення Публічного акціонерного товариства «Інвестиційна енергетична компанія «Інеко».

У документі зазначається: попри те, що ПАТ «Готельно-туристичний комплекс «Інтурист-Закарпаття» тривалий час є об’єктом корпоративного спору з ознаками рейдерського захоплення, 27 грудня 2011 року суддею Олексієм Лемішем задоволено позов дружини Павла Маєрчика на основі сумнівних підстав.

Крім того, ухвалою від 4 листопада 2011 року суддя Леміш Олексій Миколайович безпідставно вжив заходів забезпечення позову, а саме: наклав арешт на акції ПАТ «Готельно-туристичний комплекс «Інтурист-Закарпаття», що також є підставою для притягнення до дисциплінарної відповідальності у відповідності до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» – зазначається у документі.

З огляду на це, депутат звертає увагу на те, що суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Олексій Леміш  порушив вимоги, передбачені Кодексом професійної етики судді та Законом України «Про судоустрій та статус суддів».

Більше того, в діях судді Леміш Олексія Миколайовича вбачається порушення присяги судді, що полягає у вчиненні ним дій, які порочать звання судді і викликають сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності судових органів в цілому.

Відтак, народний депутат просить перевірити дані про наявність у діях судді Ужгородського міськрайонного суду ознак дисциплінарного проступку та притягнути його до дисциплінарної відповідальності та розглянути питання про його звільнення у зв’язку з порушенням ним присяги.

www.mukachevo.net