Вихованці “Нової сім’ї” здійснили Різдвяну подорож до Угорщини

Наймолодші вихованці благодійного фонду родинного будинку «Нова сім’я» з обласного центру Закарпаття м.Ужгород вперше побували за кордоном. Подорож в Угорщину відбулася безпосередньо перед новорічними святами.

Організатором поїздки стало Європейське інтеграційне об’єднання русинів в Угорщині, а підготовку документів для подорожі оплатив голова ужгородського осередку міжнародного байкерського клубу «Падонкі» Олександр Суханов, який вже не перший рік підтримує «Нову сім’ю».

Після перевірки документів на кордоні та зйомок для «1+1» діти вирушили в Будапешт. По дорозі здійснилася одна з мрій малих закарпатців – відвідали «МакДональдс». Дорога тривала до вечора, тому перша екскурсія – нічна поїздка по головному проспекту столиці Угорщини. Подорожувальники побачили парламент та інші історичні будівлі країни.

Другого дня екскурсія продовжилась – прямували до чарівного місця, у Мікулашфалву – село, в якому мешкає Мікулаш (Миколай). Тут діти не тільки «побачились» із Чудотворцем і отримали подаруночки від нього, а й подивились розважальну програму (вистави, присвячені святам), цілий день гралися та ще й самі виступали – співали пісні й показали гумористичний танець. Також, окрім солодощів, дітям презентували в подарунок одяг, взуття, тобто найпотрібніше. Після насиченого дня повернулися на місце зупинки у кампус (студентський гуртожиток), де після короткого відпочинку грали у футбол, волейбол у спортзалі закладу.

В останній день на новосім’янинців чекало найцікавіше – екскурсія в Будапештський зоопарк. Тут і верблюди, і жирафи, і слони, і мавпочки та інші екзотичні тварини. Діти залишились дуже задоволеними і з таким хорошим настроєм вирушили додому.

Габріелла Руденко

 Zaholovok.com.ua