Для ужгородських паркувальників закон не писаний?

Із першого січня на всіх вуличних парковках країни (!) обов’язково мають бути встановлені паркомати. В інший спосіб розраховуватися за паркування не передбачено.

Це все тому, що із 1 числа, як уже повідомлялося, набрав чинності пункт 14 Постанови Кабміну №1342 від 3 грудня 2009 року – «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів». Саме він гласить, що «відведені майданчики для платного паркування обов’язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менш як один автомат на 10 місць паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги або тротуару».

Водночас сьогодні, 4 січня, журналіст зафіксував, що ужгородські паркувальники й далі працюють собі, як ні в чому не бувало.

«Мер Погорєлов сказав, що ми можемо працювати, поки не запрацюють паркомати», – розповів один із паркувальників, що працює на вулиці Фединця. – Це нам передав наш начальник».

На площі Шандора Петефі нині до обіду були 2 паркувальники. Кореспондент став свідком, як один із водіїв сказав хлопцеві: «Платити не буду, оскільки я не з Ужгорода, і керуюся загальноукраїнськими правилами паркування, а не міськими». Молодий паркувальник пішов ні з чим.

Ми намагалися з’ясувати у КП «Ужгородпарквідео» – на якій підставі в обласному центрі беруть гроші за паркування. Однак його начальник Юрій Мандич, пославшись на зайнятість, сказав, що не може розмовляти, передзвонить пізніше. Втім, протягом кількох годин він так і не зателефонував. Редакція «Часу Закарпаття» готова у будь-який час оприлюднити позицію мерії щодо питання платних парковок в Ужгороді.

Тим часом, як стало відомо із неофіційного джерела, на Поштовій про пункт 14 Постанови Кабміну знають. Втім, вирішили нічого не робити, поки не буде припису прокурора щодо незаконних платних парковок.

До слова, на Фединця залишилися кілька паркоматів, котрі встановили ще за попередньої влади. Нині вони не працюють.

Далі буде…

Ярослав Гулан, chas-z.com.ua