Чехію збираються просити сприяти референдуму про автономію Закарпаття

Найближчим часом до чеської влади буде передано лист, у якому сусідню державу проситимуть сприяти у проведенні референдуму щодо автономії Закарпаття.

Про це Голосу Карпат повідомив закарпатець Микола Тарариєв, який зараз перебуває у Празі і готує відповідні документи.

За твердженням джерела, звернення до чеської влади міститиме приблизно 11 листків, на яких буде розписана нормативно-правова база, що забезпечує право закарпатців на автономію і доводить численні випадки недотримання українською владою прав людини та нацменшин.

“Ми нарахували і виписали приблизно 87 нормативних актів, багато з яких є міжнародними, які порушує українська влада, – говорить Микола Тарариєв. – Звернення ретельно опрацьовує досвідчений юрист задля того, аби в українських спецслужб не було правових підстав для якихось дій проти мене.”

У зверненні детально йтиметься про референдум 1991-го року та фальсифікацію його результатів (твердження Миколи Тарариєва). Також звучатиме прохання сприяти проведенню нового референдуму щодо автономії Закарпаття. Лист буде підписаний від імені жителя Закарпаття – Республіки Подкарпатська Русь Миколи Тарариєва і, крім зазначеного, міститиме прохання заборонити в”їзд на територію країн Шенгенської зони українським міністрам, високопосадовцям, працівникам СБУ та суддям.

А от для простих закарпатців проситимуть безвізовий режим або дозвіл на проживання у Чехії. Для цього сусідній державі буде запропоновано змінити власне законодавство.

Не обійшов Микола Тарариєв і український політикум.

“Тепер Європа вболіває за долю Тимошенко. Але ми наведемо докази, коли саме представники її блоку “травили” на русинів СБУ, кидали мирних людей у в”язниці, порушували свободу слова і думки. А Янукович мусить усвідомити, що зараз не 1939-ий рік і в нас уже не буде диктатура! – додав Микола Тарариєв. – Я впевнений, що на Закарпаття чекає позитивний приклад Грузії, де вже не знають, що таке корупція і свавілля влади”.

Лист-звернення запакують у великий конверт із гербом Республіки Подкарпатська Русь і в присутності телеканалів планують передати особисто в руки президенту або прем’єр-міністру Чехії.

goloskarpat.info

One thought on “Чехію збираються просити сприяти референдуму про автономію Закарпаття

  • 05.01.2012 at 01:07
    Permalink

    Syper yraaaaaaaa

Comments are closed.