У Холмоку відкрили новий корпус дитсадка

У четвер, 5 січня, урочисте відкриття нового дошкільного закладу відвідали керманич області Олександр Ледида, його заступник Антон Громовий, голова Ужгородської райдержадміністрації Руслан Чорнак та голова Ужгородської райради Михайло Фединець.
Холмецький садочок працює з 1950 року. До відкриття нового приміщення в тісній одноповерховій будівлі дошкільного закладу, розрахованій на 21 місце, виховували 22 малюків. Навіть за таких умов усіх охочих садочок вмістити не міг – решту дітей батьки вимушені були влаштовувати в садочки навколишніх сіл та Ужгорода.

Щоб змінити ситуацію, було прийняте рішення відкрити в Холмецькому садочку другу дошкільну групу. Для цього ще у 2008 році за 400 тис. грн. (по 200 тис. грн. виділили обласний та районний бюджет) придбали будинок, який після капітального ремонту і став новим приміщенням дитсадочка. На проведення всіх ремонтних робіт витратили майже 284 тис. грн.: більше 141 тис. грн. виділив держбюджет, 43,2 тис. грн. – обласний, 99,2 тис. грн. – районний.

Для нової групи, в який виховуватимуть 15 дошкільнят віком від 3 до 6 років, придбали шафи, столики, ліжечка, меблі для ігрової кімнати.

Загалом, на всі пов’язані з відкриттям нового приміщення роботи витратили 720, 4 тис. грн.

 Прес-центр Закарпатської ОДА