Прийнято бюджет Ужгорода

5 січня завершила роботу дев’ята сесія Ужгородської районної ради. На її третьому пленарному засіданні було розглянуто і відповідно прийнято рішення з 11 питань.

Відкрив і проводив роботу сесії Михайло Фединець, голова ради.

Основними, з винесених на розгляд сесії питань, були  – Програма соціального і економічного розвитку Ужгородського району та основні напрями розвитку на 2013 і 2014 та районний бюджет на 2012 рік. Програма та бюджет попередньо були детально обговорені на засіданні постійної комісії з питань бюджету та інших депутатських комісіях. За наслідками внесених депутатами пропозицій та зауважень до цих основних документів життя району, було внесено відповідні корективи. Так, до Програми розвитку району були додатково включені питання будівництва школи в с. Минай, клубу та спортивного залу школи в с. Пацканьово, районного соціального центру в смт. Середнє. Було затверджено концепцію реформування освітньої галузі району на період до 2015 року та план роботи районної ради на І півріччя 2012.

Одноголосно депутати проголосували за районний бюджет на 2012 рік. Загальний обсяг доходів затверджено у сумі 192 339,4 тис. грн., на цю ж суму затверджено обсяг видатків. Дотація вирівнювання з районного бюджету сільським бюджетам обрахована в сумі 11 310,0 тис. грн. та кошти, що вилучаються до районного бюджету із сіл – в сумі 8 265,9 тис. грн.

Не в образі залишили районну газету «Вісті Ужгородщини», виділивши на виконання її програми 100 тис. грн.

В зв’язку із збільшенням чисельності осіб, яким надаються компенсаційні виплати на соціальні послуги, навантаження на районний бюджет постійно зростає. В зв’язку з цим  депутати районної ради прийняли Звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з проханням додатково виділити кошти на виплату цих компенсацій.

Прес-служба Ужгородської районної ради