Патріарх Кирило закликав владу Росії дослухатись до опозиції

Патріарх московський і всієї Русі Кирило вважає, що суспільство має право на вираження незгоди з поточною політичною ситуацією, а влада повинна прислухатися до протестів і коригувати свій курс.

“Завдання полягає в тому, щоб протести, правильним чином виражені, приводили до корекції політичного курсу. Ось це найголовніше. Якщо влада залишається нечутливою до вираження протестів, це дуже погана ознака, ознака нездатності влади до самоналаштування”, – зазначив глава РПЦ.

За його словами, якщо громадяни позбавляються права голосу і права висловлювати незгоду з діями влади, то сприймають це як обмеження їх свободи, а це “дуже болісно”.

“Якщо щось відбувається, суспільство повинно мати право висловити своє невдоволення”, – упевнений Кирило.

Водночас патріарх Кирило вважає, що вимагати дотримання правди “на макрорівні” людина може лише тоді, коли принцип правди дотримується і в його приватному житті.

“А хіба серед протестуючих немає того, хто обманює свого чоловіка або своєї дружини, хто нечупара в бізнесі? Якщо ми творимо неправду в нашому особистому, сімейному житті, у сфері професійній, чому так гаряче вимагаємо, щоб правда здійснювалася десь на макрорівні, а на мікрорівні її не повинно бути”, – зауважив Кирило.

tsn.ua